Menthol is een hard bestanddeel in munt en is hetgeen dat de pepermunt geur en smaak
geeft aan de plant. De kristallen worden verkregen door munt essentiële olie te bevriezen tot -30°C, waardoor de menthol kristalliseert en uit de essentiële olie gehaald kan worden.
Menthol heeft een aangenaam verkoelend en kalmerend effect op je huid en is dan ook heerlijk in bijvoorbeeld een been- of voetenbalsem, DIY vaporub of een eerste hulp zalf. Ook in je shampoo of after shave is menthol een goede toevoeging!
Menthol kristallen smelten bij een temperatuur van 44°C en kunnen worden opgelost in alcohol of olie. Doordat menthol kristallen zeer geconcentreerd zijn heb je er maar weinig van nodig en gaat het dus ook lang mee. In cosmetische producten voor uitwendig gebruik is het aan te raden niet meer dan 5% te gebruiken.
Prijs: €11,99 van Natural Heroes
| Winkelier | Prijs | |
|---|---|---|
|
|
€11,99 | Bezoek Winkel |
Aardbeien brengen je direct in een positieve stemming en ook je huid wordt er blij van. Ten minste, van de piepkleine zaadjes van de aardbei, waar Aardbeizaadolie van wordt geperst....
Abessijnse olie is een plantaardige olie, gewonnen uit de zaden van de Crambe Abyssinica plant. Het...
Abrikozenpitolie is een heerlijk lichte, zachte olie die diep doordringt in de huid. De olie is geschikt voor de droge of rijpe huid die wel wat extra bescherming en hydratatie kan gebruiken.
Deze...