Zoek op merk | categorie
 
Zoek op certificering:

 
Image of SLSA (Sodium Lauryl Sulfoacetate)
 

SLSA (Sodium Lauryl Sulfoacetate)

Wat is SLSA?

SLSA, oftewel Sodium Lauryl Sulfoacetate, is een ingrediënt dat je zeker nodig hebt als je schuimende bad- en doucheproducten gaat maken. Dit ingrediënt komt van nature voor in kokos- en palmolie en staat bekend om zijn milde, maar effectieve reinigende eigenschappen.

SLSA wordt gebruikt in vaste en vloeibare reinigingsproducten zoals bruisballen, shampoobars, doucheproducten. Eigenlijk alles wat schuimt!


Wat zijn de voordelen van SLSA?

Goede vervanger voor SLS
SLSA is een veilig alternatief voor agressieve oppervlakteactieve stoffen zoals SLS, die bekend staat om de irriterende eigenschappen.

Zacht voor de huid

SLSA zorgt voor een zachte reiniging van de huid, zonder de huid uit te drogen of irriteren. Het is daarom heel geschikt in reinigingsproducten.

Rijk schuim

Houd je van een lekker schuimend bad of een douche vol met bubbels? SLSA zorgt voor een rijk en luxe schuim.

Natuurlijk en duurzaam

SLSA is gemaakt van kokos- en palmolie. Hiermee is het een milieuvriendelijker alternatief voor synthetische schoonmaakmiddelen.

Geschikt voor de gevoelige huid

SLSA is een mild reinigingsmiddel, dat zelfs voor de meest gevoelige huid geschikt is.

Perfect voor jouw DIY bruisballen

SLSA helpt de andere ingrediënten in de bruisbal bij elkaar te houden en te binden, waardoor ze hun vorm behouden totdat ze in het water worden gebruikt.

 

Hoe gebruik je SLSA?

SLSA is een heel veelzijdig ingrediënt en kan op allerlei manieren in jouw DIY producten gebruikt worden. SLSA kun je gebruiken voor:

 Algemene tips:

Wat is het verschil tussen SLS en SLSA?

SLS (Sodium Lauryl Sulfate) en SLSA lijken qua naam op elkaar, maar zijn heel anders:

  1. Bron: SLS is synthetisch, terwijl SLSA van natuurlijke bronnen zoals kokos- en palmolie komt.

  2. Mildheid: SLS is een agressief schuimmiddel wat kan je huid uitdrogen en irriteren. Het kan de natuurlijke oliën van de huid strippen, wat zorgt voor droogheid en irritatie. SLSA is veel milder en veroorzaakt geen irritatie.

  3. Toepassingen: SLS wordt vaak gebruikt in industriële reinigingsmiddelen, maar ook in veel persoonlijke verzorgingsproducten, zoals shampoo, wasmiddel of zelfs tandpasta. SLSA is speciaal gemaakt voor huidproducten.

Behalve de naam hebben beide ingrediënten niets met elkaar gemeen!

Prijs: €19,99 van Natural Heroes

Winkelier Produktnaam Prijs  
SLSA (Sodium Lauryl Sulfoacetate) €19,99 Bezoek Winkel

Gerelateerde Produkten

 
 

Lauryl Glucoside - Vloeibaar Surfactant (Kleine bubbels)

Wat is Lauryl Glucoside?


Lauryl Glucoside is een oppervlakte-actieve stof die vaak wordt gebruikt in huid- en haarverzorgingsproducten zoals shampoos, bodywash en gezichtsreinigers. Het wordt gemaakt door natuurlijke suikers...


 
 

Sodium PCA 50%

Wat is Sodium PCA 50%?

Je hebt misschien al wel eens gehoord van Hyaluronzuur of Squalaan...


 
 

Aardbeizaad Olie (Koudgeperst & Ongeraffineerd)

Wat is Aardbeizaadolie (Koudgeperst & Ongeraffineerd)?  

Aardbeien brengen je direct in een positieve stemming en ook je huid wordt er blij van. Ten minste, van de piepkleine zaadjes van de aardbei, waar Aardbeizaadolie van wordt geperst....



Kenmerk
Certificering
Herkomst
Materiaal
Kleur
Lokaal
Volg ons op
Over ons
CSR (Impact)