Zoek op merk | categorie
 
Zoek op certificering:

 
Image of Tea Tree Etherische Olie
 

Tea Tree Etherische Olie

Geurfamilie: Aards  |  Geurnoot: Top  |  Karakter: Fris, kruidig, medicinaal

Wat is Tea Tree Etherische Olie?

Tea Tree Etherische Olie wordt gewonnen uit de bladeren van de Melaleuca Alternifolia, een boom die van nature in Australië groeit. De Latijnse naam is Melaleuca Alternifolia Leaf Oil. Onze Tea Tree olie komt direct uit Australië, het land van oorsprong.

De Aboriginals, de oorspronkelijke bewoners van Australië, gebruiken de bladeren van de Tea Tree al duizenden jaren. Als kruidenomslag, in infusies en als thee. De boom kreeg zijn naam van ontdekkingsreiziger James Cook, die in de 18e eeuw de bladeren meenam naar Engeland en er thee van zette. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd Tea Tree olie meegegeven aan soldaten in hun EHBO-uitrusting. Dat zegt iets over hoe veelzijdig deze olie is.

Tea Tree is een zuiverende en reinigende olie. Een onmisbaar ingrediënt voor iedere beauty DIY'er en een fijne basis in huidverzorging, haarverzorging en zelfgemaakte schoonmaakmiddelen.

Hoe wordt Tea Tree Etherische Olie gemaakt?

Tea Tree olie wordt gewonnen door middel van stoomdestillatie. De vers geoogste bladeren en takjes worden blootgesteld aan stoom, waardoor de vluchtige aromatische verbindingen vrijkomen. Deze worden opgevangen en gecondenseerd tot olie.

Het resultaat is een kleurloze, dunne olie met een frisse, kruidige en lichtmedicinale geur. 100 procent puur, onverdund en zonder toevoegingen.

Tea Tree olie bevat van nature een hoge concentratie terpinen-4-ol, de belangrijkste actieve verbinding en verantwoordelijk voor de zuiverende werking. Daarnaast bevat de olie onder andere α-terpineen, γ-terpineen en 1,8-cineol.

Voordelen van Tea Tree Etherische Olie

Tea Tree is vooral geschikt voor de vette, gecombineerde en onzuivere huid. Ook de normale huid en de hoofdhuid hebben veel baat bij deze olie.

Zuivert de huid
Tea Tree olie reinigt de huid en helpt de natuurlijke balans te herstellen. Een fijn ingrediënt bij puistjes en onzuiverheden.

Reguleert de talgproductie
Tea Tree olie helpt de talgproductie in balans te brengen. Fijn voor de vette en gecombineerde huid.

Verzorgt de hoofdhuid
Tea Tree olie helpt de hoofdhuid schoon en gezond te houden. Het ondersteunt de haarzakjes en verwijdert overtollig talg.

Veelzijdig in DIY
Van gezichtsverzorging tot shampoo, schoonmaakproducten en handzeep. Een echte hardwerker in elk recept.

Hoe gebruik je Tea Tree Etherische Olie?

Tea Tree olie is geconcentreerd. Verdun het altijd in een draagolie voor gebruik op de huid. Breng het nooit puur aan en neem het niet in.

Op de huid
Verdun Tea Tree olie in een draagolie zoals Jojoba Olie, Zoete Amandelolie of Squalaan. Gebruik maximaal 1 procent (1 gram per 100 gram product). Breng aan op gereinigde huid, eventueel met een wattenstaafje op een puistje.

In je shampoo
Een paar gram Tea Tree in je shampoo of haarmasker kan de hoofdhuid fris en gezond houden.

Als voetenbadje
Los 8 tot 10 druppels op in een beetje Solubol of milde zeep en voeg dit toe aan warm water.

In een diffuser
Doe 3 tot 5 druppels in een aroma diffuser voor een verfrissende, zuiverende sfeer.

In schoonmaakproducten
Tea Tree is een populair ingrediënt in zelfgemaakte allesreinigers en handzeep. Combineer met citroen of lavendel voor een fijne geur.

Wat is het verschil met Tea Tree Citroen?

Tea Tree Citroen (Leptospermum Petersonii) is een andere plantensoort dan de gewone Tea Tree. De struik groeit ook in Australië en werd door zowel de Aboriginals als de Maori uit Nieuw-Zeeland gebruikt.

Het grote verschil zit in de geur. Tea Tree Citroen heeft de frisse werking van gewone Tea Tree, maar dan met een heerlijk citroenaroma. Veel mensen vinden deze geur prettiger dan de medicinale geur van gewone Tea Tree.

Qua werking zijn ze vergelijkbaar. Beide oliën zijn zuiverend en geschikt bij puistjes en onzuiverheden. Tea Tree Citroen is wel een sterkere olie en moet goed verdund worden.

Tips bij het gebruik van Tea Tree

Aandachtspunten en bijwerkingen

Tea Tree olie is een sterke etherische olie. Gebruik het altijd verdund en breng het nooit puur aan op de huid. Test eerst op een klein plekje, wacht 24 uur en bekijk of er een huidreactie optreedt. Wees extra voorzichtig bij een gevoelige huid.

Niet aanbevolen voor gebruik tijdens zwangerschap zonder overleg met een deskundige. Buiten bereik van kinderen houden. Niet bedoeld voor inname.

Prijs: €16,99 van Natural Heroes

Winkelier Produktnaam Prijs  
Tea Tree Etherische Olie €16,99 Bezoek Winkel

Gerelateerde Produkten

 
 

Tea Tree Citroen Etherische Olie

Wat is Tea Tree Citroen Etherische Olie?

Tea Tree Citroen Etherische Olie is een Australische olie met een fris, citroenachtig aroma en een milde, zuiverende werking. Anders dan de naam suggereert is dit géén citrusolie...


 
 

Amyris Etherische Olie

Wat is Amyris Essentiële Olie?

De warme, houtachtige geur van Amyris doet denken aan cederhout met een ondertoon van vanille. De geur kalmeert en brengt je tot rust in roerige tijden of wanneer je een lange dag achter de rug hebt.

Amyris...


 
 

Anijs Etherische Olie

Wat is Anijs Essentiële Olie?

De dropachtige geur van Anijs Essentiële Olie werkt opbeurend en verfrissend. Het aroma helpt je om weer vrijer te ademen en de olie verzacht en ontspant de spieren.



Kenmerk
Certificering
Herkomst
Materiaal
Kleur
Lokaal
Volg ons op
Over ons
CSR (Impact)