Zoek op merk | categorie
 
Zoek op certificering:

 
Image of Triethylcitraat (Deo werkstof)
 

Triethylcitraat (Deo werkstof)

Wat is Triethylcitraat?

Triethylcitraat is een natuurlijke, plantaardige ester die bekend staat om zijn geurneutraliserende en verzachtende eigenschappen.

Op je huid bevinden zich bacteriën die zweetstoffen (zoals vetzuren en eiwitten in zweet) afbreken met behulp van enzymen. Deze afbraak produceert de typische zweetgeur. Triethylcitraat werkt door de enzymatische activiteit van bacteriën te remmen. Hierdoor stopt de afbraak van zweet en verminderen nare geurtjes.

Met een lichte textuur en goede oplosbaarheid in oliën, is het ideaal voor DIY cosmetische formules, zoals deodorants en parfum.

 

Wat zijn de voordelen van Triethylcitraat?


Neutraliseert lichaamsgeurtjes

Triethylcitraat remt enzymen die zweetstoffen afbreken, waardoor onaangename geurtjes voorkomen worden. Dit zorgt voor **langdurige frisheid**, terwijl de natuurlijke balans van de huidbacteriën intact blijft.

Verzachtend emolliënt
Dankzij de niet-vette, lichte textuur hydrateert en verzacht het de huid zonder een plakkerig gevoel achter te laten.

Verlengt geurhoudbaarheid
Als geurfixatief stabiliseert het parfums, waardoor geuren langer blijven hangen.

Milieuvriendelijk en duurzaam
Volledig biologisch afbreekbaar en COSMOS/ECOCERT-gecertificeerd, perfect voor het maken van jouw clean beauty producten.


Hoe gebruik je Triethylcitraat?


De dosering hangt af van de gewenste werking. Voeg Triethylcitraat toe aan de oliefase van je product.


Wat maakt Triethylcitraat bijzonder?

Triethylcitraat wordt gemaakt van citroenzuur en ethanol, afkomstig van hernieuwbare bronnen zoals maïs en suikerriet. Hierdoor is het volledig biologisch afbreekbaar en past het perfect in milieuvriendelijke cosmetica.

Prijs: €9,99 van Natural Heroes

Winkelier Produktnaam Prijs  
Triethylcitraat (Deo werkstof) €9,99 Bezoek Winkel

Gerelateerde Produkten

 
 

 
 

Aardbeizaad Olie (Koudgeperst & Ongeraffineerd)

Wat is Aardbeizaadolie (Koudgeperst & Ongeraffineerd)?  

Aardbeien brengen je direct in een positieve stemming en ook je huid wordt er blij van. Ten minste, van de piepkleine zaadjes van de aardbei, waar Aardbeizaadolie van wordt geperst....


 
 

Abessijnse Olie (Biologisch & Koudgeperst)

Wat is Abessijnse Olie?

Abessijnse olie is een plantaardige olie, gewonnen uit de zaden van de Crambe Abyssinica plant. Het...



Kenmerk
Certificering
Herkomst
Materiaal
Kleur
Lokaal
Volg ons op
Over ons
CSR (Impact)