Zoek op merk | categorie
 
Zoek op certificering:

 
Image of Zoethoutwortel Extract (20%)
 

Zoethoutwortel Extract (20%)

Wat is Zoethoutwortelextract?

Zoethoutwortel Extract is een stroperige vloeistof van 80% Glycerine en 20% Zoethoutwortel Extract. Zoals de naam al zegt, wordt dit extract gewonnen uit de wortel van Zoethout. Het kan gebruikt worden om zelfgemaakte verzorgingsproducten zoals toners en dagcrèmes een kalmerende en hydraterende boost te geven. Door de glycerine is het extract makkelijk toe te voegen aan producten op waterbasis.

Wat zijn de voordelen van Zoethoutwortelextract?

Zoethoutwortelextract is een heel populair ingrediënt in de cosmetica. Wij snappen wel waarom!

Kalmerende werking
De wortel van de plant zit namelijk vol kalmerende stofjes zoals Glycyrrizinezuur. Je kunt het daarom heel goed gebruiken bij een gevoelige huid.

Helpt roodheid te verminderen
Ook wanneer je een onrustige huid met puistjes hebt, kun je Zoethoutwortelextract gebruiken. Het vermindert namelijk de roodheid. Door de vele antioxidanten heeft Zoethoutwortelextract een beschermende werking op de huid.

Helpt pigmentvlekjes te verminderen
Zoethoutwortel helpt daarnaast ook nog eens oppervlakkige pigmentvlekjes te verminderen. Glabridine, een stofje in Zoethoutwortel, remt de aanmaak van melanine (pigmentcellen). Verkleuringen van de huid worden hierdoor minder zichtbaar.

Hoe gebruik je Zoethoutwortel Extract?

Voeg Zoethoutwortelextract toe aan je DIY-toner of dagcrème voor een boost aan hydratatie en kalmering voor de huid. Gemakkelijk toe te voegen aan producten op waterbasis.

Wat is er zo bijzonder aan Zoethoutwortel Extract?

Iedereen kent de lekkere, zoete stokjes zoethout wel van vroeger. Maar wist je dat Zoethoutwortel één van 's werelds oudste kruidengeneesmiddelen is? In het graf van de Egyptische farao Toetanchamon werd een grote voorraad Zoethoutwortel teruggevonden!

Prijs: €8,99 van Natural Heroes

Winkelier Produktnaam Prijs  
Zoethoutwortel Extract (20%) €8,99 Bezoek Winkel

Gerelateerde Produkten

 
 

Gotu Kola Extract (maceraat)

Wat is Gotu Kola Extract?

Gotu Kola-extract wordt verkregen uit de plant Centella Asiatica,...


 
 

Wilgenbast Extract (Natuurlijke BHA Exfoliant)

Wat is Wilgenbast Extract?

Wilgenbast extract is een plantaardig extract uit de bast van de wilgenboom (Salix).
Het bevat salicine, een stof die in de huid wordt omgezet naar een salicylzuur-achtige werking. Hierdoor werkt het als een milde,...


 
 

Aardbeizaad Olie (Koudgeperst & Ongeraffineerd)

Wat is Aardbeizaadolie (Koudgeperst & Ongeraffineerd)?  

Aardbeien brengen je direct in een positieve stemming en ook je huid wordt er blij van. Ten minste, van de piepkleine zaadjes van de aardbei, waar Aardbeizaadolie van wordt geperst....



Kenmerk
Certificering
Herkomst
Materiaal
Kleur
Lokaal
Volg ons op
Over ons
CSR (Impact)